Corona

CORONA


Ikke la FHI sine reiseråd stoppe deg fra å feriere i Spania

20190625_120221

REISEFORSIKRING TIL SPANIA DENNE SOMMEREN


Mens en reiseforsikring fra f.eks. IF og Europeiske Reiseforsirking i praksis er verdiløs med UDs anbefalinger finnes det bedre og ofte billigere alternativer med langt bedre dekning og service i Spania.


IF og Europeiske Reiseforsirking har gjort sin egen reiseforsikring verdiløs i utlandet. På sin webside skriver de: «Husk at reiseforsikringen ikke gjelder til de landene som UD fraråder å reise til, selv om disse landene har opphevet forbudet mot innreise. For tiden fraråder altså UD reise til alle land.»


Gjensidiges reiseforsikring gjelder i Spania


– Velger du å trosse UDs reiseråd må du være forberedt på at forsikringen ikke vil dekke tap eller utgifter som har sammenheng med Korona-epidemien eller tiltak knyttet til denne.

– Dette skyldes at risikoen er kjent på forhånd. For andre hendelser som ikke har sammenheng med Koronaviruset, gjelder forsikringen som normalt.

Med andre ord dekker Gjensidiges reiseforsiking ulykke, tyveri som eventuelt kunne skje i Spania også denne sommeren.


Bedre og billigere forsikringer fra Europeiske leverandører?


Nordmenn står selvsagt fritt til å kjøpe seg reiseforsikringer fra leverandører i andre EU land som følger andre standarder. Europeiske leverandører kan tilby forsikrings-produkter med bedre dekning og selskapene har bedre service i Spania hvor de også har egne representanter.


Best kjent er trolig AXA, selskapet er opprinnelig fransk men er ett av de største forsikringsselskapene i Spania. Deres «AXA Schengen» dekker skader / tap på opptil 100.000 Euro ved reise i alle land i Schengen sonen inklusive reiser i Norge eller Spania så lenge reisen er maks 180 dager. Pris er fra €30 pr uke. For mer info se AXA Europe Travel Schengen.


ASA har en tjeneste hvor man kan søke blant flere leverandører av reiseforsiking som også dekker Spania. Man legger inn data som alder, nasjonalitet, hvor man skal reise og lengde på turen så får man opp priser med flere selskaper. Priser fra rundt 2 Euro pr reisedøgn. Se asaincor.com


Allianz er ett tysk storselskap mange kanskje kjenner, Allianz Global Assistance er deres forsikring som også dekker reiser i Spania. Mer info på: www.allianz-assistance.esSå, om du ikke har problemer med å gå i karantene noen dager ved retur til Norge, er det ingenting som stopper deg fra å ta din vel fortjente ferie i Spania.


I Norge er det intet påbud om å benytte ansiktsmasker, hvilket det er i Spania.

Det er således like stor sjanse for å pådra seg Corona i Norge som i Spania.

Og siden reiseforsikring ikke er noe problem heller, er det jo ikke noen grunn til ikke å reise.


https://www.caixabank.es/particular/seguros/seguro-de-viaje.html?loce=sh-part-Seguros-Destacados-8-destacado-Seguros-SeguroViajes-NA
 
 
 
 

For booking, sjekk våre tilbud og send oss en SMS på 47 40 88 25 22.


Eller send en e-post til:

wilfred@feriehusispania.no

Copyright 2020 FeriehusiSpania.

Disse sidene er laget av

Ing. Wilfred Aasheim ENK,

Architectural Consulting